Obilježen "Dan fakulteta"

  • -
Obilježen

 

Na Saobraćajnom fakultetu Doboj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u okviru obilježavanja Dana Fakulteta, svečano su promovisana 124 diplomirana inženjera saobraćaja, 17 mastera saobraćaja i dva magistra.

Student generacije ove školske godine je Dunja Radović iz Foče sa prosjekom 9,9 tokom studija na Smjeru drumski i gradski saobraćaj.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radoslav Grujić čestitao je promovisanim studentima i zaželio da se što prije zaposle, ali i da nastave da se profesionalno usavršavaju.

Rektor Grujić je istakao da se privodi kraju investicija u vezi sa otvaranjem modernog tehničkog centra.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić je na današnjoj svečanosti rekao da resorno ministarstvo godinama uspješno sarađuje sa Saobraćajnim fakultetom u Doboju na različitim programima. Takođe, Trninić je naglasio da su predstavnici Ministarstva zadovoljni radom, opremljenošću i aktivnostima na osavremenjavanju nastave na ovom Fakultetu.

Dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Zoran Ćurguz naglasio je da je Fakultet opravdao postojanje, te najavio otvaranje tehničko-laboratorijskog centra, koji će od septembra biti u funkciji za studente.

Na svečanosti u Doboju, ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Neđi Trininiću uručena je Povelja za naročite zasluge i doprinos u razvoju Saobraćajnog fakulteta.

Zaslužnim organizacijama i pojedincima dodijeljene su povelje, priznanja i plaketa.

Svečanosti povodom 12 godina postojanja Saobraćajnog fakulteta prisustvovali su i prorektor za ljudske i materijalne resurse UIS-a prof.dr Perica Gojković, prorektor za nastavu UIS-a prof. dr Ranko Božičković, kao i brojni gosti i zvanice.

Do sada je na ovom Fakultetu diplomirao 901 student. Promovisano je 30 magistara i devet doktora nauka, te 43 mastera saobraćaja.